GTSO’da Endüstri  sunumu

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında , Kamu Üniversite Sanayi İşbirliğiyle (KÜSİ) düzenlenen Ar-Ge ve dijital devrim ile alakalı sunum yapıldı.

Gemlik’in yanı sıra Orhangazi ve İznik Ticaret ve Sanayi odası yetkilileri ile iş adamlarına yönelik sunuma Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, GTSO Başkanı Kemal Akıt, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, Başkanvekilleri Mehmet Yıldırım ve Nurettin Hocaoğlu ile yöneticilerden Ergin Erenoğlu katıldı.

Sunum öncesinde konuşan GTSO Başkanı Kemal Akıt; ‘’Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sunumlara, eğitimlere önem veriyoruz. Bugün de sanayinin geldiği nokta, gelişimi ve yarını adına önemli bir sunum ile bilgilendirileceğiz. Sanayinin, nitelikli sanayiye geçişinde Ar-Ge’nin önemini ortaya çıkaracak bir sunum olacak. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Endüstri 4.0 konusu ile alakalı söz alan Elektronik Mühendisi Tuncer Hatunoğlu, anlatımını çeşitli örneklendirmelerle yaptı. Hatunoğlu, ‘’İnsanlığın tarım toplumuna geçişi, yerleşik düzene geçişini beraberinde getirdi. Bundan sonraki önemli aşama bilinç çağı oluyor. İnsanlığın sosyal refahının artmasıysa 1800’lerde gerçekleşmiş. Sanayi devriminin yolunu bu şekilde açmışız. 1900’lerde ise Endüstri devrimi gerçekleşmiş. Günümüzdeyse, insanlık dördüncü devrimini gerçekleştiriyor. Yani dijital Sanayi devrimi.

Almanya insansız üretim ve buna uygun fabrikalar yapmak adına, 200 Milyar Euro harcadı. Makine makineyle, robot robotba, makine robotla haberleşecek ve buna göre üretim veya teslimat yapacak. Endüstri 4.0 ile ülkemizde Ar-Ge kültürü gelişiyor. Gelişen dünyaya uyum sağlamamız gerekir. Bu nedenle acilen teknolojik gelişimi sağlamamız gerekiyor’’ dedi.

KÜSİ  İl Temsilcisi Mehmet Konuk ise; ‘’düne göre bugün iyiyiz. Bununla beraber daha iyi noktaya gelmek zorundayız. Ülkemizde Ar Ge kültürü gelişiyor. Türkiye Üniversitelele bu işbirliğine girerek önemli aşama kaydediyor’’ şeklinde konuştu.

Öte yandan KÜSİ il kurulunda bulunan 30 kişilik heyette Gemlik Ticaret ve Sanayi odası Başkanvekili Mehmet Yıldırım’da yer alıyor.

 

(Son Güncelleme: 19 Temmuz 2017)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir